Ik weet toch hoe ik moet ademen?

1 minuut

Deze vraag krijg ik bijna elke keer wanneer je het hebt over ademtherapie. Ja je weet hoe je moet ademen, maar dit betekent niet dat je op de juiste manier ademt. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen met vage klachten verschijnen. Opeens last van hooikoorts, neus die continu verstopt zit of vermoeidheidsklachten waar de oorzaak niet van te vinden is. In veel gevallen kan de oorzaak hiervan gevonden worden in het verkeerd ademen.

Verkeerd ademen kan in veel verschillende manieren voor komen. Van een complete mondademhaling tot een versnelde ademhaling. Het gevolg van verkeerd ademen kan zijn dat bepaalde processen in je lichaam anders gaan verlopen. De hoeveelheid koolzuurgas neemt af in je lichaam, zuurtegraad van het bloed neemt af, spieren beginnen meer te verzuren en spieren kunnen moeilijker ontspannen. Dit met alle gevolgen die daarna komen zoals dat het zuurstof slechter af gegeven wordt in je cellen, doordat het zuurtegraad in het bloed daalt zal dit ergens anders opgepakt worden en dit zal in de vorm komen van verzuurde spieren. En deze verzuurde spieren zorgen uiteindelijk voor algehele vermoeidheid.

Door middel van ademtherapie gaan we aan de slag met het verbeteren van de ademhaling om voornamelijk het koolzuurgas in je lichaam te verhogen. Doordat het koolzuurgas verhoogt wordt ontspannen de spieren weer, vindt er een betere zuurstofuitwisseling plaats en nog veel meer processen komen op gang.

Dus ja, je weet wel hoe je moet ademen, maar adem je ook goed?

Meer weten wat ademtherapie voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!

Blog at WordPress.com.

%d bloggers liken dit: